Drømmen om College i USA

Jeg tror alle oss som har vi som har vert på utveksling savner 2 hjemmet vårt masse. Linn Marie og jeg har blandt annet vert med på en gruppe på facebook som heter Utvekslingstudenter 2010/2011 og nå blir det jo laget nye grupper for de som reiste i år. Kjenner det stikker i magen både fordi jeg også vill reise, men fordi jeg vet hvor fantastisk de kommer til å ha det der borte og alle de fantastiske minnene de kommer til å få, og om et år sitter de her vi gjør og lengter tilbake. Men poenget med facebook gruppa var at folk tar opp temaet på å flytte tilbake til USA for college. Har vert inne på tanken før, men det ble til alvor etter et utrolig bra seminar på den Internasjonale skolen i Stavanger for 2 uker siden. Speakeren var en graduate med både bachelor og masters fra Harvard i USA. Han holdt et utrolig informativt og bra foredrag og tror både Linnie og jeg satt med stjerner i øynene etterpå. For å finne ut når et av disse er i byen din skjekk ut her: ANSA. Meld deg inn og du får mail om hvor og når disse møtene holdes.                                                                    Linnie.

Første ideen var å gå på UT, altså University of Texas at Austin. Dette er det absolutte drømmecollege mitt. Det har alt. Fra å være det beste laget i omtrendt alle sporter på College nivå i USA driver dette inn vanvittig mye penger og ikke minst school spirit til skolen. Football laget deres er helt utrolige! Her er full football stadium hver fredag:UT er kjent for å være en utrolig sosial skole med smarte folk som har dritbra fester og Fraternity/sororoty kulturen er på utrolig bra nivå. College er et av USA's beste og er en av de 8 public Ivy-league skolene. Skolen ligger i Austin som er kanskje en av de kuleste plassene jeg har vert.

Fantastisk atmosfære, en skikkelig studentby! Etter møtet fant jeg ut at selv om skolen er på tillegsstipend tillogmed for første året (freshman year) er mellomlegget på omtrendt 120 tusen og det er etter lånekassen betaler 270 tusen i året. Så da ligger studielånet mitt på 500 000 etter kun bachelor. Så derfor tar jeg et år I Moss, ja jeg vet hva dere tenker hvor fantastisk kan Moss være? Men American College of Norway ligger der og der får du den beste veiledningen, SAT-prep, essay hjelp itillegg er alt på engelsk og de følger det Amerikanske systemet så du får transfere til USA ganske enkelt. Eller å komme inn på skolen er like vanskelig, men man får så mye veiledning i prosessen. Pluss dette året er dekket av lånekassen så 0.- i studielån første året! YAY.

                                    

                                                  GO TEXAS LONGHORNS, HOOK EM'

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

EmilieFroyland

EmilieFroyland

19, Stavanger

Jeg er en 17 år gammel jente. Bor i Dallas, TX som utvekslingsstudent skoleåret 2010/2011. Dette blir en blogg for alle kjente, familie og egentlig alle som er intressert i hva som skjer når jeg flytter.

Kategorier

Arkiv

hits